Nadelen VPN Gebruik Nader Belicht

Nadelen VPN Gebruik Nader Belicht

14 oktober 2019

VPN staat tegenwoordig bekend als de oplossing voor verschillende privacyproblemen op internet. Hoewel de overheid en je internetprovider elke dag al je online activiteiten kan controleren en mogelijk bepaalde websites kan beperken die je online bezoekt, kan het virtuele privé-netwerk de beveiligingsoplossing bieden, die je online privacy en vrijheid terugbrengt. Met het virtuele privé-netwerk kun je eenvoudig op internet surfen zonder je zorgen te hoeven maken over enige vorm van monitoring, tracking en beperkingen die door de overheid, je internetprovider of andere derde partijen worden uitgevoerd.

Onder de vele voordelen die VPN kan bieden voor je online privacy, zijn er echter verschillende nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je een VPN-service gebruikt. Dit geldt met name als je de eerste keer een VPN-gebruiker bent. Hier zijn enkele nadelen van VPN, die je moet kennen voordat je het gebruikt:

Het gebruik van VPN is mogelijk illegaal in je land

Er zijn enkele landen die hun burgers niet toestaan ​​om elk type VPN-service te gebruiken. In feite zullen de meeste VPN-services worden geblokkeerd in de landen, die private netwerken als illegaal beschouwen. Dit is het eerste nadeel dat je moet aanpakken. Als je denkt dat je land voorkomt in de lijst met landen, die de privéverbinding als illegaal beschouwen, moet je in de eerste plaats de VPN-service niet gebruiken. Dit komt omdat je misschien een enorme boete betaalt of naar de gevangenis gaat als je dat doet.

Prestatieproblemen tijdens het gebruik van het privénetwerk

Aangezien de particuliere netwerkverbinding werkt door je netwerk te verbinden met een privéserver voordat je daadwerkelijk toegang krijgt tot de website die je wilt bezoeken, kan dit een prestatieprobleem veroorzaken. Sommige virtuele privénetwerken hebben mogelijk meer tijd nodig om contact te maken met de privéservers, wat ertoe kan leiden dat je langer toegang hebt tot de website die je bezoekt.

Dit is in feite een gemeenschappelijk nadeel dat je zult ervaren wanneer je een gratis VPN-service gebruikt. Je zult ook merken, dat de verbindingssnelheid bij het gebruik van een privéverbinding mogelijk langzamer is dan wanneer je de normale verbinding gebruikt.

De VPN-service kan je activiteit volgen en je gegevens gebruiken

Bij sommige particuliere netwerkservices kun je hun privéservers gebruiken in ruil voor jouw gegevens. Natuurlijk zullen ze misschien niet in de eerste plaats hun intentie vermelden. Er zijn echter gevallen geweest waarin VPN-bedrijven de gegevens van hun gebruikers in de gaten houden voor hun eigen voordelen. Ja, ze kunnen je helpen je internetbeperkingen te omzeilen en je IP-adres te verbergen, maar de particuliere netwerkbedrijven kunnen in plaats daarvan mogelijk de tracking uitvoeren.

Je moet je dus bewust zijn van de VPN-services die hun privéverbinding gratis of voor een zeer lage prijs aanbieden, omdat ze je activiteit kunnen registreren.

Het kan moeilijk zijn om in te stellen voor zakelijke gebruikers

Voor individuele gebruikers is VPN misschien eenvoudig in te stellen, omdat je gewoon je VPN-apps of -software moet downloaden en op je apparaat moet installeren. Voor zakelijke gebruikers is de zaak misschien niet zo. Voor zakelijke gebruikers is VPN veel ingewikkelder om in te stellen, vooral als je het privé-netwerk op je bedrijfslocatie moet instellen.

Het voegt meer complexiteit toe aan je algehele netwerkverbinding en heeft invloed op elk apparaat dat je voor je bedrijf gebruikt. Hoewel veel VPN-bedrijven dat voor je kunnen vereenvoudigen, heb je misschien nog steeds een speciaal netwerkbeheerteam nodig om toezicht te houden op het privéverbindingsnetwerk in je bedrijf.

Het kan meer kosten toevoegen aan je netwerkverbinding

Standaard is het virtuele privénetwerk een premium privéverbindingsservice die je apart van je reguliere netwerkverbinding of ISP moet betalen. Als je een VPN-router wilt gebruiken, moet je ook extra routerhardware aanschaffen om deze naast je VPN-verbinding te kunnen gebruiken. Het is dus mogelijk dat het niet gratis naar je toekomt. Natuurlijk zijn er veel gratis privéverbindingen die je kunt gebruiken, maar ze zijn over het algemeen niet betrouwbaar en ze hebben veel beperkingen. Een ander nadeel van privéverbinding is dus dat het op de lange termijn erg duur voor je kan zijn.

Het kan je internetsnelheid vertragen

Wanneer je een VPN-verbinding toevoegt, voeg je ook een laag privacy toe via de VPN-server. In plaats van rechtstreeks toegang te krijgen tot een website, krijg je toegang via je VPN-provider. Hoewel je hiermee je IP-adres kan verbergen en je gegevens kunt coderen, betekent dit ook dat gegevens meer en met extra complexiteit moeten reizen.

Als de VPN-providers die je gebruikt niet krachtig genoeg zijn, kan je internet erg traag worden. Dit is vooral van invloed wanneer je een snelle internetverbinding nodig hebt

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden